Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Jacob Black

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Jacob Black la data de Vin Dec 25, 2009 11:37 pm

dulcejulia

avatar
Para-Admin
Para-Admin
Jacob Black este un personaj fictiv ce apare în romanele Amurg, Luna nouă, Eclipsa, şi Zori de zi, scrise de Stephenie Meyer.

Rolul său este minor în Amurg, devenind mai important o dată cu Luna nouă, atunci când dezvoltă o prietenie profundă cu protagonista Bella Swan, pe care o ajută să treacă de şocul produs de plecarea din oraş a iubitului ei, vampirul Edward Cullen. Tot în Luna nouă, Jacob suferă o transformare care îi îngăduie să devină lup atunci când doreşte. Prietenia lui pentru Bella se transformă în dragoste, şi, pe parcursul cărţii Eclipsa el concurează cu Edward, reîntors în oraş, pentru a câştiga afecţiunea Bellei. Deşi fata descoperă că îl iubeşte şi pe el, ea nu poate renunţa la Edward, lucru care îl determină pe Jacob să plece din oraş. El revine la nunta prietenei lui, şi stă în preajmă atunci când aceasta e însărcinată, protejând-o de ceilalţi vârcolaci, care văd în copilul ei nenăscut un pericol. După naşterea lui Renesmee, fiica Bellei, Jacob îşi găseşte sufletul pereche în ea.
Conform autoarei, Jacob nu trebuia să fie iniţial decât un personaj a cărui unică funcţie să fie aceea de a-i dezvălui Bellei secretul lui Edward. Însă lui Meyer, agentului şi editorului ei le-a plăcut personajul atât de mult încât s-a luat decizia ca în cartea următoare să îi fie acordat un rol mult mai important. Meyer vorbeşte despre personaj ca despre „cadoul favorit pe care mi l-a dăruit Luna nouă”, adăugând că „...nu i-am putut rezerva un rol minor... De la bun început, chiar de când Jacob a apărut puţin în capitolul şase al romanului Amurg, era atât de viu. Mi-a plăcut. Mai mult decât ar fi trebuit pentru o parte atât de mică.”[1]
Rolul lui Jacob în Amurg este limitat. El e fiul lui Billy Black, un prieten de-al lui Charlie, tatăl Bellei. Îi povesteşte Bellei despre legenda tribului Quileute, inducându-i astfel ideea că Edward Cullen şi ai lui sunt vampiri.
După luni de depresie neîntreruptă ca urmare a plecării lui Edward din oraş, Bella începe să îşi revină încetul cu încetul pe măsură ce petrece din ce în ce mai mult timp cu Jacob. Prietenia lor se clatină însă atunci când, ca urmare a prezenţei vampirilor Laurent şi Victoria în zonă, gena de vârcolac a lui Jacob se activează şi el este nevoit să ascundă secretul transformării lui faţă de Bella. Într-una dintre patrulările obişnuite prin pădure, el şi prietenii lui, toţi în formă de lupi, o salvează pe Bella de la moarte, ucigându-l pe vampirul Laurent. După aceea, relaţia lui cu Bella reintră în normal.

În căutarea adrenalinei, şi din dorinţa de a auzi vocea lui Edward, Bella se aruncă de pe o stâncă şi aproape că se îneacă, însă Jacob îi salvează viaţa. După ce află că Edward o crede moartă şi se îndreaptă către Italia, pentru a le cere vampirilor Volturi să îl omoare, Bella porneşte împreună cu Alice, sora lui Edward, într-o cursă contra cronometru pentru a salva viaţa iubitului ei, lăsându-l pe Jacob rănit şi furios în urmă. Atunci când familia Cullen se întoarce în oraş şi Jacob află de faptul că Bella e decisă să devină vampir, el îl avertizează pe Edward că acest fapt ar însemna ruperea pactului pe care tribul Quileute şi familia Cullen l-au făcut cu ani în urmă, şi începutul războiului între vârcolaci şi vampiri.
Jacob refuză să răspundă la telefoanele Bellei şi îi zădărniceşte orice tentativă de a-l vedea, furios din cauza faptului că ea vrea să devină vampir. Mai târziu însă, el se întâlneşte cu ea şi cu Edward pentru a discuta întoarcerea Victoriei şi îi mărturiseşte Bellei că îi simte lipsa şi că ar vrea să fie din nou prietenul ei. Cu aprobarea lui Edward, ea începe să îl viziteze regulat pe Jacob. Într-una din aceste vizite, Jacob îi vorbeşte despre adevăratele sale sentimente faţă de ea, spunându-i că o iubeşte şi că ar vrea ca ea să îl aleagă pe el în defavoarea lui Edward, după care o sărută forţat. Supărată, Bella îl loveşte şi îşi rupe mâna.

Pentru a o înfrânge pe Victoria şi pe vampirii nou-născuţi creaţi de ea, vârcolacii se aliază cu familia Cullen. Chiar înaintea bătăliei, Jacob îi aude pe Bella şi pe Edward discutând despre logodna lor şi o ameninţă pe fată cu sinuciderea. Într-o încercare disperată de a-l opri, Bella îi cere să o sărute. Ulterior, ea descoperă că sentimentele ei faţă de Jacob sunt mai profunde decât credea, şi că este îndrăgostită de el, însă îşi dă seama ca această dragoste nu e suficientă pentru a o determina să îl părăsească pe Edward. După ce Bella îi aduce la cunoştinţă hotărârea ei, Jacob fuge din Forks sub formă de lup, pentru a-şi uita durerea.
Jacob se întoarce după o absenţă lungă pentru a asista la nunta Bellei şi a lui Edward, şi, deşi încă rănit, îi spune Bellei că vrea doar ca ea să fie fericită. Atunci când Bella îi spune din greşeală că plănuieşte să facă dragoste cu Edward înainte de transformarea ei în vampir, Jacob se înfurie îngrozitor, ştiind că forţa lui Edward ar putea să o ucidă.

După ce Edward şi Bella se întorc din luna de miere, Jacob află că ea este însărcinată, şi că sarcina a adus-o într-o stare îngrozitoare de epuizare. Vârcolacii, văzând în copilul nenăscut al Bellei o ameninţare, iau decizia să atace familia Cullen şi să omoare atât pe Bella cât şi pe copil. Simţind că aşa ceva ar fi nedrept, Jacob se opune deciziei luate de Sam, liderul grupului, şi, invocându-şi dreptul de Alpha, se retrage din haită. El este însoţit de fraţii Leah şi Seth Clearwater, şi toţi trei ajută familia Cullen să o protejeze pe Bella.

După naşterea fiicei Bellei, Renesmee, Jacob îşi găseşte în ea sufletul pereche. El devine extrem de protector faţă de fetiţă, pe care o porecleşte Nessie. Pe măsură ce fata creşte, ei devin extrem de apropiaţi, Jacob comportându-se ca un frate mai mare faţă de ea. El devine parte din familia Cullen, şi vechea duşmănie dintre el, Edward, şi ceilalţi membri ai familiei este uitată; el şi Edward ajung să se vadă ca nişte fraţi.
Descriere fizică

Jacob are pielea de culoare arămiu închis, păr negru şi ochi întunecaţi. În Amurg el e descris drept un băiat de cincisprezece ani, slab, ce îşi ţine părul legat într-o coadă de cal şi care de abia dacă e mai înalt decât Bella. În Luna nouă, după ce află că e vârcolac, el îşi taie părul, pentru a nu-l stânjeni atunci când se transformă în lup (îl lasă să crească mai târziu, fiind de părere că Bella îl preferă lung). Tot atunci, constituţia corpului i se schimbă în mod accelerat - devine solid, musculos şi creşte brusc. E descris adesea de Bella ca fiind frumos. Tinde să poarte blugi tăiaţi, întrucât hainele i se strică atunci când se transformă în lup. Ca lup, blana sa e de culoare arămie.
Descrierea personalităţii. Abilităţi

Bella vorbeşte despre Jacob ca despre o „persoană fericită” care extinde această stare de bine şi asupra persoanelor din jur. Ulterior, în Luna nouă, el apare drept vesel şi gata de aventură, dar şi temperamental.

Jacob e capabil să se transforme când doreşte într-un lup gigantic. Temperatura corpului său e mai mare ca a unui om, atingând aproximativ 42.7 °C, ceea ce îi permite să îndure vremea foarte rece. Trupul i se vindecă foarte repede şi poate comunica telepatic cu ceilalţi membri ai haitei atunci când e în formă de lup, şi din punct de vedere fizic e mai rapid şi mai puternic.

Vârcolacii nu îmbătrânesc dacă se transformă regulat, iar trupul lui Jacob e cel al unui tânăr de 25 de ani. O altă caracteristică a vârcolacilor e că se pot „lipi” — o metodă de a-şi găsi sufletul pereche — de cineva, iar dacă persoana respectivă nu e încă suficient de matură pentru a fi partenerul lor, ei se comportă faţă de ea ca faţă de o rudă apropiată. Jacob se „lipeşte” de Renesmee, fiica lui Edward şi a Bellei, şi se comportă faţă de ea ca şi cum i-ar fi frate mai mare.


_________________
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Vezi profilul utilizatorului http://paramore-romania.forumhit.ro

2 Re: Jacob Black la data de Sam Dec 26, 2009 1:11 am

gya

avatar
Para-Mod
Para-Mod
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Vezi profilul utilizatorului

3 Re: Jacob Black la data de Sam Dec 26, 2009 1:20 am

gya

avatar
Para-Mod
Para-Mod
Jacob Black-Twilight

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Jacob-New Moon

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Vezi profilul utilizatorului

Continut sponsorizat


Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum