Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Bella Swan

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Bella Swan la data de Vin Dec 25, 2009 11:35 pm

dulcejulia

avatar
Para-Admin
Para-Admin
Isabella "Bella" Marie Swan (mai apoi Isabella Marie Cullen) este un personaj fictiv şi protagonista seriei Amurg, scrisă de Stephenie Meyer. Seria Amurg, care e alcătuită din romanele Amurg, Luna nouă, Eclipsa, şi Zori de zi, e narată în general din punctul de vedere al Bellei.

După ce pleacă din însoritul Phoenix, unde locuia mama ei, Renée, pentru a se muta în înnoratul oraş Forks împreună cu tatăl ei, Charlie, Bella face cunoştinţă cu membrii misterioasei familii a doctorului Cullen şi se îndrăgosteşte nebuneşte de Edward Cullen. La scurt timp după aceea, ea îşi dă seama că în spatele obiceiurilor stranii ale familiei se ascunde un secret tulburător: ei sunt de fapt vampiri. Bellei însă nu îi pasă de asta, ba, mai mult, disperată să nu îşi piardă iubitul, ea îl imploră să o transforme şi pe ea într-un vampir. Edward însă nu îşi doreşte asta, şi, în cele din urmă, hotărăşte să o părăsească, în speranţa că ea va putea duce o viaţă normală în absenţa lui. Plecarea lui însă o aruncă pe Bella în cea mai neagră disperare, disperare din care numai prezenţa lui Jacob Black, un vechi prieten de familie, izbuteşte să o scoată. Jacob este însă vârcolac şi duşmanul vampirilor din naştere, aşa că, atunci când Edward se întoarce în cele din urmă la ea, Bella e forţată să renunţe pentru o vreme la prietenia cu el. Încetul cu încetul, fata îşi dă seama că sentimentele ei pentru Jacob depăşesc simpla prietenie, însă dragostea ei pentru el nu este suficient de mare pentru a o determina să îl părăsească pe Edward, cu care se mărită în cele din urmă. După ce dă naştere copilului lui Edward, o fetiţă pe nume Renesmee, Bella devine şi ea vampir.
După mărturia autoarei, toată seria Amurg s-a ivit în urma unui vis pe care ea l-a avut într-o noapte: „o fată obişnuită” şi „un vampir [...] excepţional de frumos şi de strălucitor [...] aveau o conversaţie intensă pe o pajişte într-o pădure.” Cei doi discutau dificultăţile din relaţia lor de dragoste neobişuită, şi în acelaşi timp el era foarte atras de aroma sângelui ei şi îşi folosea toată puterea de stăpânire pentru ca nu cumva să cedeze ispitei de a o ucide[1].

Numele Isabella este explicat de autoare în următorul fel: „...după ce am petrecut atât de mult timp cu [personajul], o iubeam ca pe o fiică. [...] Inspirată de această iubire, i-am dat numele pe care îl păstram pentru fiica mea, [...] Isabella.”[2]

Trecerea Bellei de la eleva nebăgată de nimeni în seamă din Phoenix la centrul atenţiei din Forks se bazează pe experienţa trăită de Meyer cu prilejul tranziţiei de la liceu la facultate. „Frumuseţea este mult mai subiectivă decât aţi crede”, comenta autoarea pe site-ul ei oficial[3].
Romanul Amurg este despre o fată de şaptesprezece ani pe nume Bella Swan, care se mută din oraşul Phoenix unde trăia cu mama ei, Renée, la tatăl ei, Charlie, în ploiosul orăşel Forks. Încă din prima zi, Bella e intrigată de colegul ei, Edward Cullen, şi această mirare atinge cote maxime atunci când tânărul îi salvează viaţa în două rânduri, dând dovadă de calităţi supraomeneşti. Bella începe să investigheze misterul din jurul lui Edward şi al familiei sale, apelând la ajutorul lui Jacob Black, un adolescent membru al tribului Quileute, al cărui tată e prieten cu Charlie. Această investigaţie o conduce către o concluzie neaşteptată: Edward şi familia sa sunt vampiri. Simţind că nu mai are rost să îi ascundă adevărul, Edward îi mărturiseşte că ceea ce a spus Jacob este adevărat. Surprinzător, acest fapt nu izbuteşte să o determine să stea departe de el, în ciuda repetatelor avertismente ale acestuia. Deşi amândoi se simt atraşi unul de celălalt, Edward este conştient de pericolul la care o expune în mod repetat, întrucât ea pentru el reprezintă o dublă atracţie, aroma sângelui ei tentându-l în mod permanent. Relaţia lor izbuteşte însă să se desfăşoare înainte fără incidente, până când Bella devine ţinta unui vampir sadic, James. Cu ajutorul familiei sale, Edward izbuteşte să o salveze pe Bella şi să îl ucidă pe James, însă refuză total să o transforme pe fată într-un vampir, conform dorinţei ei.
Luna nouă ne-o înfăţişează pe Bella îngrozită de cea de-a optsprezecea sa aniversare, care înseamnă un an în plus faţă de vârsta fizică a lui Edward. În timpul aniversării organizate pentru ea de către familia Cullen, ea se taie într-o foaie de hârtie şi este atacată de Jasper, fratele lui Edward, ceea ce readuce în prim-plan pentru acesta din urmă ideea pericolului permanent în care trăieşte Bella din pricina lui. Încercând să o protejeze, Edward o minte că nu o mai iubeşte şi se mută din Forks împreună cu familia sa, conturând începutul unei lungii perioade de suferinţă şi depresie pentru Bella.

După câteva luni, nemaisuportând să o vadă suferind atât de mult, Charlie ameninţă că o va trimite înapoi la mama ei. Speriată de acest fapt, Bella se hotărăşte să iasă împreună cu o colegă la un film. În timp ce se află în oraş, ea descoperă că poate auzi vocea lui Edward atunci când se află în situaţii primejdioase. Disperată să îi audă vocea din nou, Bella decide să se pună cu bună ştiinţă în situaţii riscante. Ea cumpără două motociclete şi i le dă prietenului ei, Jacob, rugându-l să le repare şi să o înveţe să meargă pe una. Prietenia lor se dezvoltă din ce în ce mai mult şi Bella reuşeşte să îşi mai revină puţin. Însă nici Jacob nu duce lipsă de secrete - el este vârcolac. Bella e atacată de vampirul Laurent, un grup de lupi gigantici o salvează, iar fata află mai târziu că şi prietenul ei se numără printre aceşti vârcolaci, care sunt duşmanii naturali ai vampirilor şi care şi-au jurat să protejeze oamenii de „băutorii de sânge”. Pe urmele Bellei se află acum Victoria, iubita lui James, care e decisă să răzbune moartea partenerului ei.

Pentru a auzi din nou vocea lui Edward, Bella sare de pe o stâncă şi aproape că se îneacă, dar e salvată la vreme de Jacob. La scurt timp după, Alice, sora lui Edward, se întoarce alarmată în Forks. Ea îi explică Bellei că a avut o viziune cu ea aruncându-se de pe stâncă, şi că a crezut că încearcă să se sinucidă. În vremea aceasta, Edward este informat greşit de către Rosalie, cealaltă soră a sa, că Bella a murit, drept pentru care se îndreaptă spre Italia, cu intenţia de a le cere vampirilor Volturi să îl ucidă. Din fericire, Alice şi Bella izbutesc să îl oprească la timp, însă Volturi cer ca Bella să fie transformată la rândul ei în vampir, sau dacă nu, să fie ucisă pentru a nu le trăda secretele. Cei trei sunt nevoiţi să promită că Bella va deveni vampir.

Întorşi în Forks, Edward îi mărturiseşte Bellei că de fapt nu a încetat niciodată să o iubească şi îi cere iertare. Bella doreşte să devină vampir, dar, pentru că Edward tot nu e de acord cu asta, fata îi roagă pe cei din familia Cullen să voteze asupra acestui fapt. Toţi votează pentru, mai puţin Edward şi Rosalie. Edward însă este de acord ulterior să o transforme chiar el în vampir, dar numai cu condiţia ca ea să se mărite cu el.
Eclipsa continuă relaţia dramatică dintre Bella şi Edward. Edward îşi explică ezitarea de a o transforma pe Bella într-un vampir, spunând că el crede că vampirii sunt fiinţe fără suflet, care nu au loc în rai. Bella acceptă să se mărite cu el, în ciuda ezitărilor datorate divorţului dintre părinţii ei, dar pune condiţia ca el să facă dragoste cu ea înainte de a o transforma. Edward refuză iniţial, temându-se că şi-ar putea pierde controlul şi ar răni-o, dar, dându-şi seama că e un lucru important pentru Bella, acceptă, cu condiţia ca ei doi să se căsătorească înainte.

Pentru a o putea opri pe Victoria, care şi-a creat o armată de vampiri nou-născuţi care să o ajute în planul ei diabolic de a o totura şi ucide pe Bella, familia Cullen se aliază cu vârcolacii conduşi de Sam Uley. Jacob îşi mărturiseşte iubirea pentru Bella, şi, deşi ea încearcă să se convingă că el nu reprezintă mai mult decât un prieten pentru ea, în cele din urmă sfârşeşte prin a admite că e îndrăgostită şi de el. Noua situaţie nu face însă decât să îi rănească şi mai mult pe amândoi, întrucât Bella ştie că cea mai importantă persoană din viaţa ei rămâne Edward. Acesta află de sentimentele ei, dar nu o condamnă, considerând că a ajutat la dezvoltarea lor în momentul în care a părăsit-o. În cele din urmă, Victoria este ucisă, şi Bella e de acord să îi spună lui Charlie despre logodna dintre ea şi Edward.
La începutul cărţii, Bella se căsătoreşte cu Edward, în cadrul unei ceremonii organizate de Alice. Cei doi îşi petrec luna de miere pe Insula Esme, un dar oferit de Carlisle Cullen soţiei sale. Cei doi fac dragoste, dar acest fapt naşte un conflict între ei. Vânătăile de pe corpul Bellei îl determină pe Edward să refuze să mai facă dragoste cu soţia lui până când aceasta nu va fi transformată în vampir. Rugăminţile Bellei îl conving însă în cele din urmă. La scurt timp, Bella începe să se simtă rău şi îşi dă seama că e gravidă. Speriat de dezvoltarea rapidă a fetusului şi de posibilul impact pe care acest lucru l-ar avea asupra Bellei, Edward o duce la Carlisle pentru un avort. Însă Bella e decisă să păstreze copilul şi îi cere sprijinul lui Rosalie, sora lui Edward, ştiind că aceasta şi-a dorit mereu un copil.

Sarcina avansează cu repeziciune, punând în pericol din ce în ce mai mult viaţa Bellei. În ciuda acestui fapt, Bella simte o legătură puternică între ea şi copil. Deşi la început îl urăşte pentru că pune în pericol viaţa soţiei lui, Edward ajunge şi el să îşi iubească copilul după ce îi aude gândurile şi înţelege că şi copilul o iubeşte pe Bella şi că încearcă să îi facă cât mai puţin rău cu putinţă.

După aproximativ o lună de sarcină, copilul ajunge la maturitate. Bella aproape că moare în timpul naşterii, însă Edward reuşeşte să o salveze injectându-i propriul său venin în inimă. Pe parcursul transformării lente şi dureroase a Bellei în vampir, Jacob Black se „lipeşte” (proces prin care un vârcolac îşi găseşte sufletul pereche) în mod involuntar de Renesmee, fiica Bellei.

Lucrurile se precipită o dată cu intrarea vampirilor Volturi în scenă, informaţi în mod greşit de un vampir pe nume Irina că Renesmee ar fi un copil vampir, fapt care, dacă ar fi fost adevărat, ar fi reprezentat o gravă încălcare a regulilor lumii vampirilor. Ajutaţi de alţi vampiri, Edward şi Bella izbutesc să dovedească faptul că Renesmee nu e copil vampir şi îşi câştigă dreptul la o existenţă tihnită alături de fiica lor.
Descriere fizică

În romane, Bella e descrisă ca având părul închis la culoare, ochii căprui, pielea foarte albă şi faţa în formă de inimă. O descriere mai detaliată nu este oferită nicăieri, întrucât Meyer şi-a dorit să lase libertate de interpretare cititorilor săi. Ea a oferit pe website-ul său o descriere a felului în care arată Bella din punctul ei de vedere[4].

Ca semn particular, Bella are pe mâna de care a muşcat-o James un semn pal, cu câteva grade mai rece decât restul corpului ei, şi care străluceşte în lumina soarelui precum pielea unui vampir.

După transformare, ea devine foarte frumoasă, pielea ei se albeşte şi mai mult, părul ei se întunecă la culoare, şi buzele capătă o formă mai plină.
Descrierea personalităţii. Abilităţi

Bella e descrisă drept o persoană înţelegătoare, plină de compasiune, matură pentru vârsta ei, cu un simţ al umorului dezvoltat, încăpăţânată şi împiedicată. E descrisă drept neavând talent în a minţi, dar cu toate astea izbuteşte să se descurce bine în această direcţie în mai multe rânduri. Mirosul sângelui îi face rău, fapt care explică în parte de ce, ca vampir nou-născut, ea e capabilă să îşi controleze nevoia de sânge mai bine decât alţi vampiri.

După transformare, Bella capătă o viziune mai clară asupra lumii. Capacitatea minţii ei din timpul vieţii umane de a respinge abilităţile speciale ale anumitor vampiri (printre care şi pe aceea a lui Edward de a citi gândurile) evoluează acum, permiţându-i să îi protejeze şi pe cei din jurul ei în acelaşi mod. Vechea ei stângăcie se face uitată, şi mişcările ei împrumută o graţie cu totul deosebită, chiar şi pentru un vampir, după cum spune chiar Edward la un moment dat.


_________________
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Vezi profilul utilizatorului http://paramore-romania.forumhit.ro

2 Re: Bella Swan la data de Sam Dec 26, 2009 12:44 am

gya

avatar
Para-Mod
Para-Mod
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Vezi profilul utilizatorului

3 Re: Bella Swan la data de Sam Dec 26, 2009 1:04 am

gya

avatar
Para-Mod
Para-Mod
Bella Swan-Twilight

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Bella-New Moon

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Vezi profilul utilizatorului

4 Re: Bella Swan la data de Mier Apr 07, 2010 6:26 pm

yad neerg

avatar
Para-Fan
Para-Fan
Bella Swan e personajul meu favorit:D
De ce? Pey ma aseman cu ea mai mult de 90%...
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Evolutia ei pe parcursul celor 3 filme:D
Eu o prefer pe cea din Eclipse...Voi?

Vezi profilul utilizatorului http://yadneerg-soulless.blogspot.com/

Continut sponsorizat


Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum